A szegény ember egyetlen lova, mellyel kis földjét művelte, megszökött. Az egész falu sajnálta, hogy milyen rossz dolog történt vele. Az egyetlen jószága elhagyta.
- Jó dolog, rossz dolog? Ki tudja… – mondta a szegény ember.

Egyszer csak hazatért a lova, és a falu nagy csodálkozására több vadlovat is hozott magával. A falu népe irigykedett, hogy milyen jó dolog történt a paraszttal.
- Jó dolog, rossz dolog? Ki tudja… – mondta ő.

A fia megpróbálta betörni a vadlovakat. Az egyik ló ledobta a hátáról, és a fiúnak csúnyán eltört a lába. Az emberek sajnálták a szegény embert, milyen rossz dolog történt a fiával.
- Jó dolog, rossz dolog? Ki tudja… – mondta ő.

Egy napon katonák jöttek a faluba. Minden életerős férfit elvittek a háborúba. A szegény ember nyomorék fia alkalmatlan volt katonának. Irigykedett is a falu, hogy az ő fia otthon maradt.
...

Szerző: wmiki  2011.04.09. 12:00 Szólj hozzá!

Címkék: történet

A bejegyzés trackback címe:

https://spirits.blog.hu/api/trackback/id/tr282800535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása