Első csengetés: Miről szól az életünk? Az a dolgunk, hogy tanuljunk, mert a tudás révén Istenhez válunk hasonlatossá. Ezután adjuk tovább a tudásunkat és segítsünk másokat! A testünk csupán hordozó eszköz, arra az időre szól, amíg itt tartózkodunk. A lelkünk, tudatunk örökkévaló. Mi döntjük el mikor, hová, milyen céllal akarunk visszatérni, de úgy is dönthetünk, hogy nem térünk vissza, hanem szellemi alakunkat megtartjuk és maradunk. Különböző szakaszokon megyünk keresztül: kiégett állapotban érkezünk, majd megújulási-, döntési- és tanulási szakaszok váltják egymást. Fejlődésünkben nincs megállás, ha átlépünk a spirituális síkra ott is folytatódik tovább. Életünk nem véletlenszerű, hanem gondosan megtervezett folyamatok szolgálják tanulásunk célját. A tanulás a test halálával nem ér véget, több tudati szintet is megjárunk. Újra átélünk minden találkozásunkat, érzéseinket, mert így értjük meg, hogy milyen hatást gyakoroltunk mások életére. Ez ad magyarázatot jelen életünkben lévő kapcsolatainkra, egy-egy emberhez fűződő viszonyunkra. A tudatosság és a megértés hatalmas gyógyító erő. Hét sík létezik, amelyen át kell haladnunk. Az egyik az átváltozás síkja. Itt dől el, hogy mit hozunk magunkkal a következő életünkbe.

   Második csengetés: VISSZATÉRÉS Mi választjuk meg, mikor lépünk át a fizikai síkra, mikor hagyjuk el. Tudjuk, mikor végeztük el a feladatunkat, amiért idejöttünk. Semmi sem véletlen, mi választjuk meg a családunkat, a körülményeket. A sors egyet jelent az általunk megtervezett dráma cselekményével. (A nevelőszülőket ugyanúgy maga választja meg az ember.)

   Harmadik csengetés: KARMA ÉS TANULNI VALÓK  Vannak adósságaink, amelyeket törlesztenünk kell. Sok élet  következik addig, amíg eleget teszünk minden megállapodásunknak,  és minden adósságot megfizetünk. A karma lehetőség a tanulásra, a  szeretet és a megbocsátás gyakorlására. A karma a megbékélésre való  lehetőség is, hogy megkövessük azokat, akiket a múltban valamivel  megbántottunk. Téves elmélet, hogy a karma lényege a bűnhődés.  Felelősek vagyunk tetteinkért. Semmi nem merül feledésbe, semmi  nem marad ki a tanulás során. Minden változatot meg kell tanulnunk,  meg kell tapasztalnunk. Ezért tökéletes igazságszolgáltatás a karma.  Ittlétünk célja a tanulás, nem a szenvedés. Ha már megtanultuk a  leckét, nincs szükség további szenvedésre, Isteni kegyelmet is  kaphatunk, ami felülírhatja a karmát.

   Negyedik csengetés: SZERETET A KAPCSOLATOKBAN  A tudás egy részét húsból-vérből való testben kell elsajátítani, érezni  kell a szenvedést. A lélek viszont nem szenved, megújul. Olyan  pozitív dolgokat kell megtanulnunk pl: szeretet, erőszakmentesség,  bizalom, együttérzés, jótékonyság, megbocsátás, remény, tudatosság,  és le kellene vetnünk magunkról olyanokat, mint pl: harag, előítélet,  kapzsiság, gőg, erőszak, félelem, gyűlölet, önzés és bujaság. Ezeket a  leckéket elsősorban a kapcsolatainkban tudjuk megtanulni. Minden  értékes, ami úgy segít, hogy nem árt senki másnak. Tanuljunk a  tapasztalatainkból, vessük el az elavult hiteinket, gondolatainkat. A  boldogság belülről fakad. Nem függ külső tényezőktől, másoktól.  Akinek boldogsága más emberektől, eseményektől függ, az nagyon  sebezhetővé válik. Ne ragaszkodjunk a tárgyainkhoz, mert amikor elmegyünk innen semmit sem vihetünk magunkkal, csak a tudásunkat.  Sokkal fontosabb az, hogy másokkal hogyan viselkedtünk, mint az, hogy milyen vagyont gyűjtöttünk. A kapcsolataink ápolásához szeretetre van szükség. Válasszuk le magunkról a negatív érzéseinket.   Szánjunk időt és energiát a társunkra, teljes tudatunkkal forduljunk felé, adjunk neki tiszteletet, figyeljünk rá, ha hozzánk beszél. Ez legyen igaz másokra is. A kapcsolat eleven, csak az ITT és MOSTban létezik, nem a múlthoz tartozik. A lélekkel teli kapcsolatok adják az élet igazi örömét. Az emberek lehetnek veszélyesek, a szeretet nem. A szívünkből nyilvánuljunk meg, ne az agyunkból. Meg kell ismernünk az egész képet ahhoz, hogy valakinek a cselekedetét megítélhessük. Segítsük a másikat, de kerüljük a függőségeket. Ne fosszunk meg senkit az önbizalmától, pénzétől, ne hozzuk függő helyzetbe, ne alázzuk meg! Mindnyájan Isten képére lettünk teremtve, alapvető vonásunk a szeretet, a békesség és a harmónia, de az együttérzés, a gyengédség és a gondoskodás is velünk született. Ezeket már nem kell tanulnunk, hanem el kell engednünk a negatív gondolatainkat, a haragot. Ennek a gyökere az ítélkezésben van, arra szolgál, hogy másra rávetítsük a félelmeinket, de szeretettel ez is eloszlatható.

   Ötödik csengetés: ELENGEDNI A FÉLELMET Valahányszor érzelmi fenyegetettségben érezzük magunkat, falakat építünk magunk köré. Félünk, hogy bántalom ér, elutasítanak, kiközösítenek. Sajnos a falaink jobban kínoznak minket, mint ami ellen emeltük őket. Elzárnak minket, becsukják a szívünket, elfedik érzelmeinket. Nem hozhatjuk felszínre a problémáinkat, nem gyógyulhatunk. Tedd fel a kérdést magadnak: Mit veszíthetek? Mi a legrosszabb, ami történhet? Megfelel nekem, ha életem végéig így élek? Mért félek vállalni az ésszerű kockázatot? A falhoz képest valóban olyan nagy a kockázat? Engedd, hogy a falaid ledőljenek! ítélkezés, kritika, bűntudat nélkül vizsgáld meg mi rejlik mögöttük! Mi elől védelmezed magad? Mit tehetsz, hogy felszámold a félelmet? Miként lehetsz ismét egész?

  Hatodik csengetés: SPIRITUÁLIS HÁZUNK BIZTONSÁGA  Spirituális házunkat magunk ácsoljuk! Hány kalapácsra van szükség,  hogy felépüljön? A ház minősége számít, nem a kalapácsok száma.  Túl sok időt töltünk azzal, hogy gyűjtjük a kalapácsokat, így nem  marad időnk a ház építésére! Lehet, hogy biológiai családunk nem ért  meg minket, elutasítanak vagy akár kegyetlenül bánnak velünk. Nem  kötelességünk eltűrni az embertelen bánásmódot, nem létezik ilyen  karmikus kötelezettség. Ez az illető szabad akaratából fakad. Soha  senki ezt nem érdemli meg. Akadnak viszont életünk során olyanok,  akik törődnek velünk, segítenek és megértenek minket, a spirituális  értékrendszerük egyezik a miénkkel. Belőlük áll a spirituális  családunk, akik végül fontosabbá válhatnak a számunkra. Lelki  rokonainkra mindig számíthatunk.

   Hetedik csengetés: A GYÓGYÍTÓ MEGÉRTÉS  A szeretettel együtt jár a megértés, a megértéssel a türelem. Régi  traumákra ez hozhat gyógyulást. Az elme mély rétegei nincsenek  alárendelve a tér és az idő szokásos körülményeinek, ezért átírhatóak.  Nagy távlatból, sokévi szenvedés után is mélyreható gyógyulás  következhet be. A megértés megnyitja az ablakot, amelyen át a  szeretet szelíden elfújja a kételyeket, a szorongást, felfrissíti a lelket és  ápolja a kapcsolatainkat.

   Nyolcadik csengetés: A BOLDOGSÁG KULCSA A boldogság kulcsa, hogy emlékezzünk arra, hogy lelkek vagyunk, halhatatlanok. A Föld nevű iskolának a különleges sajátossága, hogy arra tanít bennünket, hogy a pénz, a hatalom, a tekintély, az anyagi javak, a vagyontárgyak meg a kényelmet szolgáló eszközök rendkívül fontosak, sőt olykor életcéllá lépnek elő. Azt a tanulságot sulykolja belénk, hogy a boldogság attól függ, hogy mások szeretnek vagy tisztelnek-e bennünket, hogy egyedül lenni maga a nyomorúság.   A valóságban viszont halhatatlan lelkek vagyunk, nem eshet bajunk,  az energia tengerében sohasem szakadunk el szeretteinktől,  lélektársainktól és lélekcsaládunktól. Sosem vagyunk egyedül, őrző  szellemeink útmutatása állandóan kísér minket. Amikor ráébredünk az  igazságra, értékrendünk átalakul, végre megtaláljuk a békét, a  boldogságot. Úgyis csak a szellem kincseit őrizhetjük meg, ami nem a  hatalomból, a hírnévből fakad, hanem egyedül a szeretetből. A  boldogság odabenn keletkezik, nem kívülről költözik belénk. Nem  tükre annak, hogy mások mit tartanak rólunk. Az irigység megmérgezi  e lelket. Emlékezzünk tehát: Célunk az ébredés!

   Kilencedik csengetés; TUDATOSSÁG  Mielőtt továbblépnél vess számot önmagaddal, mert különben  továbbviszed őket a következőéletedbe! Csak mi szabadíthatjuk meg  Önmagunkat a fizikai világban ránk tapadt rossz szokásainktól, ezt a  Mesterek nem tehetik meg helyettünk.  Csak ha már elég erős vagy  ahhoz, hogy a külső problémáidon úrrá légy, akkor hagyhatod el őket  a következő életeidből. Ébredjünk fel hát, lépjünk ki a megszokott  kerékvágásból, mert álmunkban megöregszünk!  A jelenben éljünk, ne  a múltban. A múltnak vége van, vonjuk le a tanulságot és lépjünk  tovább! A jövő még nincs itt. Készítsünk terveket, de ne aggódjunk!  Az aggodalom csak emészti az energiát!  HA NEM ÉLITEK ÁT A JELENT, ELMERÜLTÖK A MÚLTBAN  VAGY SZORONGTOK A JÖVŐ MIATT, AKKOR NAGY  SZÍVFÁJDALMAT ÉS BÁNATOT OKOZTOK MAGATOKNAK!

   Tizedik csengetés: A SZERETET VÁLASZ MINDENRE A szeretet nem elvont fogalom, valóságos energia, mégpedig olyan, amelyet megteremthetsz és fenntarthatsz önmagadban. Érezd, és ha érzed, engedd, hogy megnyilvánuljon! Aki szeret, az nem fél.   A szeretet eloszlatja a félelmet! A szeretet minden energiát magába  foglal, ezért a szeretet minden. A megváltást a szeretet hozza, nem a  szenvedés. Ha szívünk túlcsordul a szeretettől és eléri a többi embert,  akkor vagyunk benne a megváltás folyamatában. Teljesítjük, és ezáltal  felszámoljuk  karmikus adósságainkat. Visszatérünk a szeretet  legfelső fokára- Istenhez. Ne várjunk viszonzást, a jutalom a  cselekvésben rejlik. Ha valaki úgy cselekszik, hogy nem vár érte  viszonzást, az az önzetlen cselekvés. Az a feladatunk, hogy kitágítsuk  érzelmeink határát, hogy magukba foglaljanak minden eleven lényt, az  egész természetet! Mindennek egyensúlyban kell lennie. A  természetben egyensúly uralkodik, az állatok harmóniában élnek, csak  az emberek nem tanulták ezt meg. Ők folyamatosan pusztítják  önmagukat, egymást és a természetet. Nincs harmónia, nincs rendszer  abban, amit tesznek. Fogadjuk el a feladatot, legyünk mi a bolygó  megvilágosodott lényei és mentsük meg a világot! Mindennap  tegyünk apró jócselekedeteket, bánjunk kedvesen valakivel anélkül,  hogy várnánk  érte viszonzást. Az emberek erőt meríthetnek ezekből az  apró gesztusokból és a védekező merevség, a félelem, felolvad a  szeretet melegében.

   Tizenegyedik csengetés: AZ ERŐSZAK ÉS GYŰLÖLET  Az erőszak sokkal több annál, hogy az emberek fizikai fájdalmat  okoznak egymásnak. Saját problémáinkat néha úgy oldjuk meg, hogy  a másik embert intézzük el erőszakkal. Ha szeretettel és együttérzéssel  fordulunk azokhoz, akik látszólag különböznek tőlünk, legyőzzük  félelmeinket, ennek a helyét a szeretet foglalja el. Túljutunk az  erőszakon és azonosulunk sorsukkal. Nem az azonosságot keressük, hanem a különbözőségekre összpontosítunk. Nincs jogunk véget vetni mások életének! Ha élni hagyjuk őket súlyosabb lesz a megtorlás, amikor átlépve a másik dimenzióba, szembe kell nézniük magukkal, cselekedeteikkel és jóvá kell tenniük, amit elkövettek.

   Tizenkettedik csengetés: GYÓGYÍTÓK, TANÍTÓK  Meg kell osztanunk a tudásunkat a többi emberrel, tanítók és tanulók  vagyunk egyidejűleg. Akik nagyobb tudással tértek vissza, keresik  azokat, akiknek szükségük van a fejlődésre és segítenek nekik.  Természetesen elsősorban azokhoz vonzódunk, akiknek a rezgése  olyan, mint a miénk, de meg kell tanulnunk, hogy ne csak velük  foglalkozzunk. Bölcs tanítók járnak köztünk, akik megmutatják az  utat, de sajnos sok a hamis próféta is. Figyeljünk a belső hangra:  igaznak érezzük a tanításokat, együttérzésre, erőszakmentességre,  szeretetre tanít, egyenlőnek mutat-e minden embert, minden  csoportot?  Szól-e arról, hogy senki sem különb a másiknál, hogy egy  csónakban  evezünk? Elmondja-e: hogy utat tud mutatni, de nem képes  senkit eljuttatni a spirituális kiteljesedésig, mert annak belül kell  végbemenni, hogy az ajtót megmutathatja, de belépni rajta már  mindenkinek magának kell, mert a hazafelé vezető út benső út? Nem  követnünk  kell Sai babát, hanem Sai babává kell válnunk!  Idővel megvilágosodik előttünk minden, addig azonban meg kell a  kapott tudást emészteni. Soha ne fogadjunk el semmilyen elméletet  sem anélkül, hogy ösztönös bölcsességünkkel megvizsgáltuk volna.  Ne a gurukat keressük, inkább találjuk meg önmagunkat!!

   Tizenharmadik csengetés: HALADJUK MEG ÖNMAGUNKAT  Szívünk ismeri a boldogsághoz, belső békéhez vezető utat: ima és meditáció. A meditáció segít lecsendesíteni az elmét, a tudatunkat betöltő állandó lármát. A csendben az ember megfigyelővé válik, függetlenedik és végül magasabb tudati  szintre emelkedik, tudatosodik ismét, hogy mi a fontos és mi nem.

   Tizennegyedik csengetés: ISTEN ÉS VALLÁS Sok Isten van, mert Isten benne van mindenkiben. Vallás csak egy van: A SZERETET !

    MESTEREK üzeneteiből (Brian Weiss) származnak ezek a  gondolatok, amik olyan magvak, amelyek mindnyájunkban benne  rejlenek, és életünk során igyekszünk virágokká fejleszteni őket.  Ezek az idézetek csengettyűk, amelyek visszavezetnek minket a  tudatosságunkhoz. Emlékeztetnek arra, hogy elménknek fontos  dolgokkal kell foglalkoznia: szeretettel, békével, örök élettel,  spiritualitással és félre kell tenni a lényegtelen tételeket: félelem,  gyűlölet, erőszak, ego, büszkeség és anyagi dolgok. Mindannyian egy  csónakban evezünk és a látóhatáron viharfelhők tornyosulnak.  Világunkat látszólag az erőszak és az ostobaság uralja, de becsülnünk  kell egymást, mindenkiben megtalálni a jót és a szépet, hiszen  ugyanazon anyagból: LÉLEK-ből vagyunk. Egyetlen igazság van, de  azt sokféle módon lehet megközelíteni. Ez nem jelenti azt, hogy  valamelyik tanító jobb lenne a többinél vagy a módszere, filozófiája  magasabb rendű, hanem egyszerűen csak más. Mindenki számára az a jó, amelyik működik. Amelyik számomra nem működik, az még  valaki más számára nagyon jó lehet. Mindannyian ugyanoda tartunk,  az irány számít és nem a sebesség. A fejlődés nem mindig egyenes  vonalú. Lehet valaki a jótékonyság és együttérzés terén igen fejlett, de  a harag és türelem területén újonc. Fontos, hogy ne ítéljük meg  magunkat, de másoknak se engedjük, hogy így tegyenek, akkor el tudjuk kerülni a csalódást. Néha gödörbe kerülünk, elbotlunk az élet kátyújában, időnként magával sodor minket a gőg, az irigység vagy a bizonytalanság. Emberek vagyunk, és nem éppen türelmes faja az élővilágnak. A megvilágosodás lassú és fáradságos folyamat, ami elkötelezettséget és fegyelmet követel -de nem baj, ha néha lazítunk.

Szerző: wmiki  2011.03.27. 12:00 Szólj hozzá!

Címkék: cikk

A bejegyzés trackback címe:

https://spirits.blog.hu/api/trackback/id/tr612758105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása