-Ami viszont felvet egy másik kérdést: miért nem javítod meg a világot,  hogy ne jusson a pokolra?
-Miért nem javítod meg te?
-Nincs meg hozzá a hatalmam.
-Képtelenség. Neked minden hatalmad és képességed adott, hogy  akár ebben a pillanatban világszerte véget vess az éhezésnek, vagy ebben a pillanatban meggyógyíts minden betegséget. Mit szólnál hozzá,  ha azt mondanám, hogy az orvosi szakma visszatart gyógymódokat, elveti az úgynevezett alternatív orvosságok alkalmazását, mert fenyegetettnek érzi a "gyógyászati" szakma egészét? És ha azt mondanám,  hogy a világ kormányzatai nem akarnak véget vetni az éhezésnek? Elhinnéd?
-Keserves ügy Ismerem ezt a populista nézetet, de nem tudom elhinni,  hogy valóban igaz. Egyetlen orvos sem utasíthat el gyógyszereket. Egyetlen  politikus sem akarhatja, hogy meghaljon a népe.
-Nem is az egyes orvosokról van szó, az igaz. Nem bizonyos politikusokról, az is igaz. A testületek és az intézmények érzik veszélyeztetve magukat, és harcolnak minden, a befolyásukat, a hatalmukat, a terjeszkedésüket megrendíthető tényező ellen, olykor nagyon kifinomult,  esetenként alig felfedezhető eszközökkel, gyakran szinte észrevétlenül  - ám kétségbevonhatatlanul. Mert azoknak az intézményeknek és testületeknek ez túlélés kérdése. Hogy egy nagyon egyszerű és nyilvánvaló példát mondjak, a nyugati orvosok elvetik a keleti gyógyászati módszereket, mert ha elfogadnák, akkor azzal beismernék, hogy másféle  módon is el lehet érni a gyógyulást - az pedig megrendíthetné az egész  intézményrendszert.
Rosszindulatról azonban szó sincs. A szakma - az intézmény, a testület - nem azért teszi ezt, mert gonosz. Hanem mert retteg.
Minden támadás segélykiáltás.
-Ezt a Csodálatos gyógyulásokban olvastam.
-Tudom. Én tettem bele.
-Atyaúristen...! Bocs. Neked aztán mindenre van válaszod.
-Igaz is, éppen csak elkezdtük megválaszolni a kérdéseidet. Ott tartottunk, hogy miként siklott félre az életed. Hogy miként lódulhatna  meg. Én a teremtés folyamatát fejtegettem.
-Igen, és állandóan félbeszakítlak.
-Semmi baj, csak térjünk vissza, mert feltétlenül el kell mondanom  valami fontosat.
Az élet teremtés, nem felfedezés.
Nem úgy élsz meg minden egyes napot, hogy felfedezed - ahogy azt  tálalni szokták neked -, hanem megteremted azt. Minden egyes pillanatban megteremted a valóságodat, nagy valószínűséggel anélkül,  hogy a tudatában lennél.
Nézzük, miért is van ez így, és miért működik.
1 / Én teremtettelek Isten képére és hasonlatosságára.
2   / Isten a teremtő.
3 / Három lény vagy egy személyben. Nevezheted ezeket a Lét Három Oldalának, vagy aminek csak akarod: Atya, Fiú, Szentlélek; test,  szellem, lélek; tudatfölötti, tudat, tudattalan.
4 / A teremtés folyamata testednek ebből a három részéből ered.  Más szavakkal, három szinten teremtesz. A teremtés eszközei: a gondolat, a szó, és a tett.
5 / Minden teremtés a gondolattal kezdődik ("Az Atyától ered").  Azután minden teremtést a szó mozgat meg ("Kérjetek és megadatik  néktek"). Minden teremtés a tettben teljesül ki ("És az ige testté lett, és  lakozék miközöttünk").
6 / Amit elgondolsz, de soha nem mondasz ki, az egyetlen szinten  teremt. Amit elgondolsz, és amiről beszélsz is, az a teremtés másik  szintje. Amit elgondolsz, elmondasz és megteszel, az nyilvánul meg a  valóságodban.
7 / A gondolkodást, a beszédet és a cselekvést igazán nem tartod lehetetlennek. A teremtés folyamatának következésképp a hitet, vagy a  tudást is tartalmaznia kell. Ez az abszolút hit; hit, túl a reményen: a bizonyosság tudata ("meggyógyulsz a hited által"). Így a tett, mint a teremtés része, mindig tartalmazza a tudást. Alapvető, belülről fakadó,  veled született világosság ez, a teljes világosság, a létezés tökéletes elfogadása.
8 / A tudás a mélységes, már-már elképzelhetetlen hálában rejlik. Az  előzetes köszönetnyilvánításban, és talán ez a legfontosabb kulcs a teremtéshez. Hogy már a teremtés előtt hálás légy a teremtésért. Ezt magától értetődőnek tekinteni nemhogy nem elmarasztalandó, hanem  egyenesen bátorítandó. Ez a tudás biztos jele. Minden Mester előre  tudja, hogy a tett végrehajtatott.
9 / Magasztald mindazt, és leld örömöd mindabban, amit teremtesz,  vagy amit teremtettél. Ha bármely részét elveted, az annyit jelent, hogy  elveted önmagad egy részét. Bármi légyen is az, ami a teremtésed részeként kínálkozik, birtokold, fogadd el, áldd, és légy hálás érte. Törekedj rá, hogy ne becsméreld ("az Istenit!"), mert azzal önmagadat becsmérled.
10 / Ha van olyan oldala a teremtésnek, melyet kevésbé találsz  örömtelinek, akkor áldd meg - és változtass rajta. Hozz másmilyen döntést. Idézz meg egy új valóságot. Gondolj új gondolatot. Mondj új  szót. Hajts végre új cselekedetet. Ha nagyszerűen teszed; követni fog  az egész világ. Kérd, hogy ezt tegye. Szólítsd fel rá. Mondd: "Én vagyok  az élet és az út, kövessetek engem!"
Így kell megvalósítani Isten akaratát, "miként a mennyben, azonképp a földön is".
-Ha ez ennyire egyszerű, ha mindössze erre a tíz lépésre van szükségünk,  akkor miért nem történik meg oly sokunk esetében?
-Mindannyiótok esetében pontosan így történik. Néhányan tudatosan  alkalmazzák ezt a "rendszert", teljes tudatossággal, míg mások tudattalanul használják, anélkül, hogy fogalmuk lenne arról, amit cselekednek.
Egyesek közületek éberen járkálnak, míg mások alvajárók. Ám  mindannyian megteremtitek a valóságotokat- teremtitek, nem felfedezitek! -, annak az erőnek a segítségével, amellyel Én ajándékoztalak  meg benneteket, és annak a folyamatnak a segítségével, amelyet az  imént ecseteltem.
Ha tehát az a kérdésed, hogy mikor fog "meglódulni" az életed, hát  megadtam rá a választ.
Mindenekelőtt légy tisztában vele, hogy miként gondolkozol az életedről. Gondold el, hogy mi akarsz lenni, mit akarsz tenni, és minek  akarsz a birtokába kerülni. Gyakran gondolkozz el mindezen, egészen  addig, amíg teljesen tisztán nem látod magad előtt. Amikor már kidolgoztál minden részletet, akkor ne gondolj semmi másra! Eszedbe ne  jusson más lehetőség!
Vess ki az elmédből minden negatív gondolatot! Számolj le a borúlátással! Szabadulj meg a kétségeidtől! Vesd el a félelmeidet! Fegyelmezd meg az elmédet, hogy szilárdan kitartson az eredeti teremtő gondolat mellett.
Amikor világosak és állhatatosak a gondolataid, adj hangot nekik,  mint igazságoknak. Kiáltsd ki őket fennhangon. Használd a hatalom  szavát, mely megidézi a teremtés erőit: Vagyok! És jelentsd ki másoknak is. A "Vagyok" a leghatalmasabb teremtő kinyilatkoztatás a mindenségben. Bármit gondolsz, bármit mondasz, a "Vagyok" parancsa  után mindez mozgásba lendül, előidézi és elhozza hozzád a kívánt tapasztalatokat.
A mindenség nem ismer más működési módot. Nem jár más utat. A  mindenség kénytelen válaszolni a "Vagyok"-ra, mint a palack dzsinnje. <forrás>

Szerző: wmiki  2011.03.24. 12:00 Szólj hozzá!

Címkék: történet

A bejegyzés trackback címe:

https://spirits.blog.hu/api/trackback/id/tr412743348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása